O fundacji

Zobacz czym się zajmujemy!

Fundacja Kultury Pozytywka zajmuje się realizacją wydarzeń i wszelkich innych działań związanych z szeroko rozumianą kulturą dla dzieci i młodzieży. Jednym z najważniejszych elementów jest międzynarodowy festiwal sztuki dla dzieci odbywający się corocznie w Bydgoszczy w ostatnim tygodniu wakacji. Podczas festiwalu można zobaczyć marionetkowe spektakle teatralne, koncerty, występy uliczne i wernisaże plastyczne, działania improwizowane, heppeningi, pokazy cyrkowe, warsztaty i filmy, można też posłuchać magicznych opowieści bajarzy i bajarek na strychach starych kamienic… Przez sceny festiwalowe przewinęło się kilkuset artystów m.in. Wrocławski Teatr Lalek, Teatra Baj Pomorski, Krakowska Scena Musicalowa, Teatr Klinika Lalek oraz artyści z Białorusi, Niemiec, Słowacji, Litwy, Japonii itd.
Fundacja realizuje również teatralne projekty wielopokoleniowe – dla dzieci, dorosłych i seniorów oraz odwiedza z pokazami artystycznymi szpitalne oddziały dla dzieci.

Loga