„Baśniowy Ogród Świateł”. Magia światłem malowana.

Wyobraź sobie, że idziesz nocą po buchającym kolorami jesieni parku w środku miasta. I nagle zaczynają otaczać Cię magiczne światła. Przez szeleszczące liście przebijają się blaski, które przenoszą Cię do świata magii…

Powoli poddajesz się temu pięknu i zaczynasz czuć się jak w bajce…

„Baśniowy Ogród Świateł” to projekt, z którym ruszymy jesienią 2021 roku. Codziennie pomiędzy 22 a 14 października od 19:00 do 22:00  Park im. Jana Kochanowskiego w Bydgoszczy stanie się królestwem światła. Szykujemy dla Was między innymi:

…i inne atrakcje niespodzianki!

„Baśniowy Ogród Świateł” będzie niezwykłym przeżyciem dla małych i dużych. Oraz dla zakochanych, w tym dla przytulonych do siebie babci i dziadka, których oprószone siwizną włosy znowu zalśnią młodzieńczą jasnością.

Marzymy o tym, aby wizyta w parku zmienionym w świetlisty świat baśni była wielkim przeżyciem dla dzieci. Jeżeli zaprosisz dziecko do naszego „Baśniowego Ogrodu Świateł”, będzie mogło dotknąć magii swoją małą rączką. To coś zupełnie innego niż migające na ekranach smartfonów filmiki. W jaki sposób możesz pomóc nam w zrealizowaniu tej wizji?

To proste – wesprzyj nasz projekt swoją cegiełką. Wiele miast na świecie ma swoje festiwale światła. Razem z Tobą, My podarujemy taki naszej ukochanej Bydgoszczy.